Hästvård?

Har ni någon massör, equiterapeut eller liknande ute till era hästar? 
Vilket av de, varför och hur ofta? Vad har ni för erfarenheter av detta?
 
 
 
/Linn

Kommentarer
Postat av: Diana

Jag brukar ta ut eller åka ut till massör/akupunktör Marina Sköld med Pricken. Åker oftare på vintern, typ varannan månad eller så sen blir det lite större glapp på våren och sommaren då han inte blir lika stel.
Detr lite som med back on tracken, märkte ingen större skillnad förrän han blev bättre, nu märker jag stor skillnad. Han slappnar av och blir mycket mjukare i ridningen. Det bästa med henne är att hon är väldigt angelägen om att hästen ska må bra, hon har varit med mig och Pricken ända sen han blev dålig och försökt lösa problemen.

2013-04-15 @ 23:49:10
URL: http://daprick.blogg.se
Postat av: Jennie Börs - Newforestponnyer

Vi låter en massör (som även ger både laserbehandling och akupunktur vid) kolla igenom hästarna en gång i halvåret. Det har även hänt att vi vi tagit ut henne utöver de besöken när vi känt att det är något som inte stämmer till 100%.

Anledningen är till största del för att checka av att det inte finns några onödiga spänningar och för att underhålla/kolla över det som tidigare varit problem. Jag har mycket att tacka dessa besök för, jag har fått massor av bra tips av massören som jag dagligen använder och ponnyerna har även det fått bättre förutsättningar genom besöken till exempel. :)

2013-04-16 @ 08:19:13
URL: http://www.newforestponnyer.blogg.se
Postat av: M

Vi kör massör var 3e vecka på hästarna som tävlas och tränas, resterande 1 gång i månaden till en gång varannan månad. Känner stor skillnad på hästarna efter massören gått igenom dem. Jag tycker man får en indikation om vad som händer i deras kropp, behöver de gå lite mer/ mindre? Bygger de muskler eller börjar de bli sneda? Allt detta får du reda på redan innan det är försent och innan det blir för mycket att arbeta med.

2013-04-16 @ 17:24:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0