Redigering som lurar

Att hästarna ska röra sig i uppförsbacke är ingen ny lärdom för oss dressyrryttare. Vi jobbar dagligen för att hitta just uppförsbacken, få hästen sätta sig på bakdelen och lätta fram. Lättare sagt en gjort. 
Genom att ha analyserat bilder på bloggar och hästannonser har jag upptäckt väldigt många fula knep för att lura ögat på att hästen går i uppförsbacke. 
 
Se här:
Vänster - orginalbild. Höger - redigerad. 
Lägg märke till den jämna marklinjen i bakgrunden (skillnad från växter till trädlöven) på orginalet och hur linjen är högre i framkant på den redigerade bilden. Allt för att lura ögat och få det se ut som att hästen galopperar i uppförsbacke. 

Man lägger ofta märke till uppåtlutande ridhusbottnar (som vi alla vet är jämna, har aldrig sett ett ridhus som är byggt i uppförsbacke) i annonsbilder. Även på bloggar. 
Det är egentligen jäkligt smart för att lura ögat, för är man inte "vaken" så lägger man inte märke till det. Men det är oerhört fult gjort och visar bara feghet. 
 
 
Jag läser inte längre några bloggar som redigerar sina bilder på det här sättet med flit, och man märker att det är mer flit när det sker på varenda bild. Att hålla kameran rakt är inte lätt men det är konstigt att den alltid lutar i uppförsbacke då.... vågar man inte visa den äkta sidan?
 
 
/Linn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0