Säkerhetstips - lastning

Något jag reagerat över på senaste tiden är hur många som lastar utan- eller med väldigt dåligt skydd. Varför? Att lasta och köra sin häst innebär väldigt många risker.
 
*Man kan bli tvungen att tvärbromsa = hästen åker framåt och blir stoppad av bommen. En del hästar får panik av det och kastar sig bak igen. Andra börjar steppa omking, och en del tar det rätt lugnt. Oavsett vad hästen gör så blir kastet fram en ofrivillig rörelse = hästen har inte koll på benen. Det är huuuur lätt som helst för den att smälla i. Smäller den på rätt ställe med rätt kraft, då har du en senskada. Vissa senskador går inte att läka, och då har du iingen häst längre.
 
*Skarpa svängar. Råkar man åka för fort i en sväng kan hästen behöva trampa om. I hasten kan hästen lätt trampa-/sparka sig.
 
*Bumpig väg. Har man ingen boogie så blir det väldigt skumpigt. Även med det kan det skumpa rejält. Omtramp och obalans = lätt för sparka och tramp.
 
Det är ju helt onödiga skador som sker. Ett par ordentliga benskydd är allt som behövs. En del hästen trivs inte med transportskydd, men då kan man använda tjocka paddar och lindor, och ordentliga boots. Det är bätte än ett par senskydd, eller inget alls.
 
Varför riskera en skada? Det finns billiga skydd, som gör det de ska. Ziro har transportskydd från Schockemöhle, hur bra som helst! Tjocka och hårda, förstärkta över ballarna och på sidorna av hovarna, med teddyfoder i. Supernöjd med dem!
 
http://www.chevalridsport.se/shop/18597/art97/h1005/6041005-origpic-4ab6ad-2.jpg
På andra sidan är det en stor logga, hur snygga som helst. Inte så farligt dyra heller, 999 kr. Och det är kvalité. Dock finns det ju betydligt billigare!
 
Det är dessutom väldigt snyggt att komma till tävlingsplatsen och lasta ur sin häst med snygga skydd, och ett matchande täcke.
 
 
/Nathalie

Kommentarer
Postat av: Maja

Håller med dig! Har transportskydd från AMIGO och är galet nöjd! Tjocka, hårda och superbra passform! (även väldigt snygga!)

2013-02-17 @ 23:10:56
URL: http://majawallstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0